Uranus Logo

liespottingtop02

Lie Spotting

Lie Spotting er et 6 timers kursus afholdt hos virksomheden. Se programmet til højre. I hver lektion vil der blive vist flere videosekvenser fra den virkelige verden, der viser teorien i praksis. Lie Spotting tilbydes også som foredrag på 45 min. eller 2 x 45 min.

På kurset får hver deltager et eksemplar af Mikkel Severins unikke bog Deception Detection Training Manual, som kurset er bygget op omkring, og som du kan læse et uddrag af ved at klikke her.

Del 1 - Løgn, interviewstrategi og adfærd

 • Hvornår kan du forvente at opdage en løgn?
 • 3 grunde til at folk ikke opdager løgne
 • Stimulus/Respons-metoden
 • Gode og dårlige spørgsmål til at afsløre løgn
 • Strategier for interaktion
 • Klassiske interviewer-fejl
 • Videoeksempler

Del 2 - Verbale indikatorer på løgn - Statement Analysis

 • Gennemgang af 18 løgn-indikatorer baseret på hvordan personen formulerer sine svar/spørgsmål
 • Videoeksempler og cases

Del 3 - Verbale indikatorer på løgn - Stemmeføring

 • Gennemgang af løgn-indikatorer baseret på hvordan personen via sit toneleje, volumen, hastighed og pauser fremfører sine svar/spørgsmål
 • Videoeksempler og cases

Del 4 - Non-verbale indikatorer på løgn - Kropssprog

 • Gennemgang af løgn-indikatorer baseret på ændringer i personens kropssprog
 • Videoeksempler og cases

Del 5 - Non-verbale indikatorer på løgn - Micro Expressions

 • Gennemgang af løgn-indikatorer baseret på observation af de 7 universelle Micro Expressions (muskelsammentrækninger i ansigtet)
 • Videoeksempler og cases

Del 6 - Få metoden på plads i praksis

 • Struktureret interview-metode
 • Gennemgang af de 5 faser
 • Tips til hvordan folk vil fortælle dig sandheden fremfor at lyve

Indhold

Bliver du fortalt sandheden, eller skjuler folk informationer for dig?

Mikkel Severins kursus Spotting Lies er målrettet virksomheder og personer, der ønsker at afsløre løgne og validere modtagne informationer under en samtale, et interview eller i enhver anden normal interaktion. Særlig relevante brancher og faggrupper er fx forretningsfolk, bestyrelsesmedlemmer, investment bankers, konsulenter, advokater, embedsmænd, politikere, journalister, HR-personale, psykologer, læger, politiet og sikkerhedstjenesten.

Spotting Lies kan fx bruges til forhandlinger, rådgivning af klienter, aflæsning af købs- og salgssignaler eller til på anden måde at aflæse folk for at vurdere, om du kan stole på, hvad der bliver sagt.

Kurset understreger vigtigheden af, at der ikke findes en universel indikator på løgn, men derimod verbale- og non-verbale “hotspots”, som indikerer ubehag for afsenderen. Observation af mange hotspots er i bedste fald tegn på dårlig kommunikation fra afsenderens side, da der er inkongruens mellem hvad personen siger, og hvordan bl.a. personens stemme, ansigt og krop reagerer. I værste fald – og langt mere sandsynligt – er det tegn på, at du ikke bliver fortalt sandheden.

Formålet med kurset er, at deltagerne vil få redskaber til at kunne identificere "hotspots" hos jeres kunder/klienter/modparter/samhandelspartnere/ansatte etc. under en samtale, et interview eller i enhver anden situation. Observation af "hotspots" vil give deltagerne mulighed for at stille præcise dybdegående spørgsmål til det emne, som skaber ubehag for afsenderen.  Via stimulis-respons modellen kan verbale- og non-verbale indikatorer benyttes som et praktisk redskab til at få afdækket sandheden.

FAQ

Kan jeg afsløre enhver løgn, efter jeg har været på kurset?

Nej. Du lærer at identificere "hotspots".   Jo flere "hotspots" du observerer, desto mere kan du underbygge din konklusion.

Hvordan hjælper det mig til at nå frem til sandheden, når jeg kan identificere hotspots?

Formålet er, at når du først kan identificere "hotspots", så kan du stille korrekte, uddybende og præcise spørgsmål ved at benytte stimuli-respons metoden. Stimuli-respons metoden guider dig frem til hvilke spørgsmål, der er relevante. Du øger således chancen for at finde sandheden.

Hvor gode er folk generelt til at afsløre løgn?

Studier siden 1986 har demonstreret, at folk generelt  ikke er bedre end chancen (50/50) til at afsløre en løgn (Ekman & O'Sullivan 1991, 913-920; Granhag & Strömwall 2004, 169; Mann & Vrij 2004).

Skal jeg foretage "formelle" interview for at få gavn af kurset?

Nej. Værktøjerne fra Deception Detection Training kan benyttes i enhver interaktion du måtte have, om det er på jobbet eller privat.

KONTAKT

Du er altid velkommen til at kontakte Mikkel Severin for at diskutere dine behov.

BOOKINGFORMULAR

Send en uforpligtende forespørgsel på booking ved at udfylde bookingformularen.

Du vil modtage en kopi af den udfyldte bookingforespørgsel til din angivne mailadresse.

Åben bookingformular